Lær dit barn at tale February 23 2015, 1 Comment

• Det er en god ide at hænge ting op ved siden af dit barns seng. Det kan f.eks. være babybøger eller tøjdyr. Og skift så tingene ud engang imellem, så barnet hele tiden får nye udfordringer. Du skal huske at tale om objekterne, så der kommer navn på tingene.

• Når dit barn ligger på puslebordet og får skiftet ble, så syng en sang, gerne den samme hver gang, så det bliver en fast skifteble sang.

• Lav bevægeøvelser, og gentag samtidig de samme rytmer og sange, mens barnet ligger på ryggen. Barnets ben bevæges skiftevis op mod maven, mens man gentagne gange siger “Cykle, cykle ud i skoven” og afslutter med at sige: “Så! Nu er vi ude i skoven”. Find på andre øvelser, hvor det er armene, der bevæges, og sangen tilpasses.

• Går du rundt i hjemmet med dit barn på hoften, så fortæl om de ting I ser omkring jer, - "her er spejlet, det er et tv og det der er et vindue" osv. 

• Husk også at bruge et tydeligt kropssprog når du snakker, - vink, når du siger farvel. Nik, når du siger ja. Ryst på hovedet, når du siger nej. Løft skuldrene, når du siger det ved jeg ikke. Det forstærker og understøtter det du siger, og mange børn lærer hurtigere, når der også er en fysisk/visuel handling. 

Læs artiklen 5 råd, der hjælper sproget på vej.

Læs også Lær dit barn at tale (0-2 år)

Noget der virkelig kan fremme dit barns sprog i en tidlig alder, er BabySigning. Med babytegn kan dit barn lære at kommunikere før det lærer at tale. Det giver din baby mulighed for at udtrykke sine behov, følelser og interesser allerede fra 7 mdr. BabySigning stimulerer dit barns sproglige og motoriske udvikling ved brug af babytegn, musik, bevægelse og leg.