9 gode råd - Lær dit barn at dele February 19 2015, 4 Comments

 

Børnepsykolog giver dig her 9 gode råd til, hvordan du lærer dit barn til at dele med andre - uden gråd...

Sådan lærer du barnet at dele

1. Vær rollemodel
Børn gør, hvad vi gør, og ikke hvad vi siger. Prøv derfor at skabe en delekultur i jeres familie. Giv for eksempel barnet lov til at smage din is, låne din kuglepen etc.

2. Forbered dit barn
Tag en snak med jeres barn, før der kommer andre børn på besøg, så jeres barn er forberedt på at skulle dele.

3. Fjern det bedste
Aftal for eksempel at lægge jeres barns yndlingslegetøj væk. Der er nogle ting, der er meget svære at dele for barnet, og så er det bedre, at tingene er helt væk, når gæsterne er der.

4. Vær mægler
Hvis der opstår delekonflikter, så træd til og hjælp. Vær tydelig.

5. Vær fast
Hvis jeres barn for eksempel tager en ting ud af hånden på det andet barn, så skal du stoppe det. Det er vigtigt at gå hele vejen, og hvis du er alt for forhandlende og nølende, kan det skabe usikkerhed og trække situationen i langdrag.

6. Hold fast
Anerkend barnets følelser, for det kan være rigtig svært at dele. Men hold samtidig fast i, at du vil have, at barnet skal dele.

7. Flyt tingen
Nogle konflikter går bare i hårdknude. Hvis børnene står og flår i den samme dukke eller bil, kan en løsning være at tage tingen og lægge den væk. Hjælp derefter eventuelt børnene videre i deres leg.

8. Giv gæsten opmærksomhed
Hvis jeres barn surmuler, så fortæl, at du godt forstår, at det er svært at dele, og lad derefter barnet være lidt. Giv i stedet legekammeraten opmærksomhed, så han ikke føler sig ladt alene, for han er jo på udebane i et fremmed hjem.

9. Prøv luftforandring
Overvej, om det er tid til, at børnene kommer lidt udenfor og leger. Ofte er der færre delekonflikter udendørs.

kilde: 

http://www.mama.dk/Tumling-1-3-aar/opdragelse/2014/oktober/2011-07-laer-dit-barn-at-dele.aspx

Vi sælger masser af legetøj som børn nemt kan dele eller lave sammen. Tag et kig på vores hjemmeside kreabarn.dk, og se hvad vi kan tilbyde dig.