Afhængig af elektronik! February 03 2015, 2 Comments

  

Hvis I har fulgt med i nyhederne og i GO'aften Danmark, så har I sikkert hørt, at der igen er fokus på børn, som bruger alt for meget tid på tablets og smartphones. Vi kan ikke sige det nok gange, "BØRN UDVIKLER SIG IKKE SOM DE SKAL, HVIS DE BRUGER FOR MEGET TID PÅ SMARTPHONES OG TABLETS". Og som forældre skal vi blive meget bedre til, at erstatte elektronikken med noget andet. Det er ikke nok at fjerne det fra børnene, men også selv blive bedre til at ligge det væk når børnene er i nærheden. Dette emne er noget Kreabarn.dk brænder for, og det er hele vores værdifundament, som vi håber børnefamilierne vil tage til sig. 

En undersøgelse viser at 91 procent af danske børn under 7 år bruger tablet, smartphone, computer, eller spillekonsol i hjemmet, og næsten halvdelen af dem gør det dagligt. 91 procent er rigtig mange, og det viser tydeligt hvordan elektronikken for alvor er kommet ind i de danske hjem, og vi kan desværre kun takke os selv for den udvikling.

Vi skal ikke male fanden på væggen, for den digitaliserede verden har også lærerige ting at byde på. Men når det kommer til mindre børn, så er det de helt basale menneskelige egenskaber de skal lære, og det lærer man kun i samspil med andre mennesker. Deres sprog, fysik og sociale kompetencer går i stå, og det kan ingen fancy undersøgelser modbevise. Så kridt skoene og leg med jeres børn.

I går læste jeg en artikel i Politiken, hvor en mor fortæller om hvordan hendes søn på 7 år blev afhængig af ipad'en. Han forandrede sig fra at være en glad dreng, til at at være sur og aggressiv hvis ikke han måtte spille. Han gad ikke at lege med de andre børn, det eneste han ville var at komme hjem og spille på ipad'en. Moren omtaler sønnen som fuldstændig "narkoman" agtig, fordi han reagerede så voldsomt og aggressivt hvis ikke han måtte spille. Efter disse voldsomme adfærds ændringer, besluttede forældrene sig for at ændre tingene markant. I dag må sønnen kun bruge ipad'en 1 gang om ugen, men vejen dertil var grusom. 

Læs artiklen her:  Spil på ipad kan bremse børns udvikling 

Læs også artiklen: Sådan vænner du dit barn af med at spille ipad

GO'aften Danmark: Spil kan ændre deres adfærd

 

Børn fortjener den bedste udvikling, og det sker ikke gennem en 2-dimensionel flad verden, hvor alle legene er forudbestemt.