Legetøj er ikke bare legetøj February 02 2015, 0 Comments

Hvorfor er det vigtigt at børn leger med legetøj?

Det er det fordi at legetøj udfordrer, og vi ved at udfordring giver udvikling. Ikke alt legetøj udfordrer, men fx sådan noget som lego og loom elastikker gør at børnene bliver nødt til selv at tænke over hvordan legetøjet bedst kan benyttes, så legen bliver spændende – og derved lærerig.

Vi synes det kunne være fantastisk hvis de danske skoler ville bruge legetøj i undervisningen. Legetøj er et uundværligt supplement til at lære og forstå verden – alt hvad der foregår i omgivelserne. Børn er nysgerrige, og hvis de ikke ved hvad en ting skal bruges til, så afprøver de den indtil de ved hvad den kan. 

Det "rigtige" legetøj har mange fordele, se her hvilke:
Legetøj styrker evnen til at tænke kreativt og selvstændigt
Legetøj styrker evnen til at samarbejde
Legetøj skaber grundlag for relationer
Legetøj giver udfordringer, og udfordring giver udvikling
Legetøj styrker motorikken
Legetøj kan styrke børns fantasi
Legetøj styrker børns indlæringsevne
 
Når jeg skriver det "rigtige" legetøj så mener jeg legetøj som kan udfordre dit barn. Der er selvfølgelig stor forskel på hvilket legetøj en baby får noget ud af, og hvad et barn på 5 år får noget ud af. Babyer har brug for at dufte, føle, mærke, kaste og smage på legetøjet, og det betyder at de lærer noget bare ved at holde det i hånden, og når de så slipper tingene og de falder på gulvet, så lærer de noget om tyngdekraften. Når man bliver ældre er det andre ting som spiller ind, fx fjerner man denne brik fra de fire brikker, så er der kun tre brikker tilbage, sætter jeg lego ovenpå hinanden, så kan jeg skabe noget stort osv. Dvs. der er ingen tvivl om, at børn lærer noget ved at bruge legetøj som indlæringsredskaber.
 
Se her nogle af de udbud vi har på legetøj, som er med til at udfordre og udvikle dit barn.
 
       Loom Monster Tail Startkit                          Moona og Solen                                Stor Sommerfugle farm
            

 

Se her hvilket legetøj I ikke skal købe :-)