Hverdagsslik vs. fredagsslik January 16 2015, 1 Comment

Flere undersøgelser har vist, at børn ikke registrerer den søde smag så godt som voksne. Og det kan være derfor, at mange børn foretrækker sødere fødevarer end voksne. Derfor er det endnu vigtigere, at børn forstår at slik er til festlige lejligheder og særlige hyggestunder – og ikke til hverdag. Når det er sagt, så kan de hyggelige stunder jo fx være hver fredag. Det er godt at indføre en fast slik/hygge dag, så børnene har noget at glæde sig til. På den måde lærer de også at sætte pris på det der serveres, fordi det ikke sker hver dag. Dog er der en lille udfordring ved fredagsslik og det er mængden. Poserne bliver større og forventningerne endnu større, så vær opmærksom på det. Alternativet kunne være nogle lidt sundere supplementer til det "almindelige" slik.

Her er nogle nemme og "sundere" opskrifter som dine børn vil elske.

 

Jordnøddetoppe

20 g jordnødder

50 g dadler uden sten

Vanilje

5 g kakao

½ tsk kokosolie

Rist jordnødderne og afkøl dem. Tag lidt fra til pynt og kør resten i en minihakker med dadler, lidt vanilje, kakao og kokosolie til en ensartet masse. Sæt massen i toppe i små muffinforme og pynt med resten af jordnødderne. Opbevar toppene på køl eller frost.

Byt evt. jordnødderne ud med macadamianødder.
 
 
Varme kanelæbler
Skær 3-4 æbler i skiver eller både. 
Fordel dem på en bageplade evt. med lidt bagepapir under.
Drys dem med kanelsukker, og sæt dem derefter i en forvarmet ovn i ca. 10 min. på omkring 170 grader.
Som tilbehør kan man bruge lidt cremefraiche eller en lillebitte smule vanille is :-)
 

 

  

Frossen abemad
Skær frugt ud I små tern, al slags frugt kan bruges, dog anbefaler vi ananas, appelsin, melon, æble, banan, pære, jordbær og vindruer. Derefter putter man det skåret frugt i en skål og bland det med Arla's Cheasy Vanille yoghurt (andre smagsvariander kan også bruges). Fyld dernæst frugtsalaten i isforme, hvis man ikke har isforme kan man bruge gamle yoghurtbæger, plastikkopper eller cupcake forme. Der skal blot sættes en træpind i, inden den kommer i fryseren. Hvis ikke man har træpinde kan en teske også anvendes. Fryses i 12 timer og klar til at blive spist.
 
Hvis børnene vil med i køkkenet så har vi nogle fede forklæder, som børnene selv kan dekorere og gøre personlige. Ligeledes har vi nogle isforme hvis I vil lave hjemmelavede ispinde. De er lavet i et miljøvenligt plastik materiale. Og det fede er, at formene har et indbygget sugerør, hvis der nu skulle ligge noget saft i bunden, der ikke må gå til spilde.
God fornøjelse