Madpakken January 14 2015, 0 Comments

Børn elsker når madpakken er delt op i små hapsere, så det hele ikke ligner en stor leverpostejmad.

    

En sund og alsidig madpakke består af brød, grønt, magert pålæg, fisk og frugt. Der er mange måder at lave en god madpakke på, her er nogle tips. 

- Vælg altid fuldkornsbrød eller rugbrød, da det mætter i længere tid og indeholder flere vitaminer og mineraler. Vælg evt. brød som er mærket med nøglehullet eller fuldkornslogoet. 

- Gnavegrønt er sprødt og lækkert, og så er det rigtig godt som mellemmåltid. Snit nogle gulerødder, agurker, peberfrugter eller kinaradisser i lange stave, og lav evt. en lille dybelse af avocado eller magert yoghurt og læg det i en lille beholder. Cherry-tomater og sukkerærter er også godt som gnavegrønt, da det holder sig sprødt.

- Når det er muligt så vælg pålæg, som er mærket med nøglehullet, så ved du at det ikke indeholder alt for meget overflødigt fedt. Vælger du fx kyllinge-pålæg eller ost, så er det rigtig lækkert at smøre brødet med pesto eller hummus, det er et lækkert og sundere alternativ til smør. De fleste oste er dog ret fede, så vælg en ost, som indeholder max 17 gr. pr. 100 gr. typisk mærket 30+.

- Fisk er sundt, men besværligt at have med i madpakken. En god ide er, at blande lidt yoghurt, karse og citron sammen med torskerovn, så lugter det ikke så meget, og det er nemt lige at smøre på brødet eller bruge det som dip. Fiskefrikadeller er også altid et hit, og de kan både spises på brød og i hånden som de er.

- Det er vigtigt, at man får sine 6 stykker frugt og grønt om dagen. Her anbefaler vi ikke 6 stykker frugt, men en kombination af frugt og grønsager. En god kombi af de to ting, er en råkost lavet med revet gulerødder, rå rødbedder, æbler og små stykker appelsin. Vil man have lidt knas og sødme, så tilsæt nødder og rosiner.     

Vil børnene med køkkenet, så har vi nogle fede forklæder som børnene selv kan dekorere.