Børn i køkkenet January 09 2015, 3 Comments

Du kan allerede i 1-års alderen begynde at involvere dit barn i madlavningen. Det er ikke de store kulinariske ting, men lad fx barnet røre, smage og snuse til de forskellige madvarer. Med alderen kan barnet selvfølgelig deltage i flere og flere ting.           

                                                                                                                        

                                                     

Med tiden kan du lade dit barn vælge frugten i supermarkedet, eller give dit barn muligheden for at vælge imellem 2 gode ting, fx "pasta med kødsovs eller lasagne", "den hvide kartoffel eller den sjove lange røde kartoffel", "makrellen i dåsen, eller den makrel der ligner en fisk". 

Lad dit barn være med til at lave mad en dag når du har god tid, så der også er tid til sjov i køkkenet. Du kan hele tiden give 2 valgmuligheder, "vil du skrælle gulerødder eller drysse krydderier på kødet?", "vil du vaske tomaterne, eller hakke salaten?".  På den måde føler barnet sig inddraget og velkommen i situationen, så hvis ikke du har tid og overskud, så er det måske ikke den dag barnet skal hjælpe med maden. Det er meningen at det skal være en sjov og hyggelig aktivitet sammen, hvor I kan smage, mærke, snakke og være nysgerrige. 

Gå ind og se vores seje forklæder, som børnene selv kan dekorere. Skal I holde børnefødselsdag, så gå ind og se de mange udvalg vi har af fødselsdagsprodukter. 


Pøj pøj med madlavningen.