En teenagers møde med kræft! October 07 2014, 2 Comments

For snart 10 år siden blev jeg voksen meget hurtigt. Min mor havde kæmpet mod kræft i 2 år og til sidst bad jeg hende om at give slip. Kun få timer efter at disse ord var blevet sagt åndende min mor ud, heldigvis omringet af både min far, min bror og jeg. 

- Disse ord gjorde ondt, men at se en man ser op til lide og kæmpe og at se hele ens familie gå i en ubeskrivelig hård vente position gør langt mere ondt. Det er en venteposition der er gennemsyret af håb, men med realistiske tanker der alligevel gør at man forbereder sig selv og hele omverdenen på hvad der med største sandsynlighed sker.  
 
Siden jeg var 15 har jeg vidst at min mor aldrig ville se mig få hue på, vokse op og få børn. Jeg blev hurtigt klar over at vi kun havde hende på lånt tid. I en teenagers verden er det en svær besked at acceptere. Men at se min far og bror kæmpe med samme besked fik mig til at tage ansvar, lægge gråden fra mig og forsøge at få hverdagen til at hænge sammen. 
Det var en hård tid med medicin, lange snakke om hvad der skulle ske, og mig i midten som kun et stort barn der nu skulle forberedes på at leve uden mor. 
Jeg har været heldig at have en stor og kærlig familie, og en fornuftig og dejlig far. Mine tanker går ud til dem der ikke er lige så heldige. 
At miste en forældre i en alt for tidlig alder gør ondt, og det vil altid sidde i mig. Jeg har ikke nogen mor der hjælper mig med hjertesorger, make up tips og tricks til hvordan kartoflerne skal koges. 
Dog kan jeg kun være taknemmelig for at jeg havde hende længe nok til at kunne huske både hendes opdragende og trøstende ord.
Tiden under hendes sygdom og tiden kort tid efter hendes død var en trance, en slags tåge og en uvirkelig oplevelse. Omverdenen var sød til at hjælpe og trøste, men ofte glemmer folk at det ikke kun er en uge eller måned efter man har det hårdt. I mit tilfælde begyndte "hverdagen uden mor" først at indtræffer flere måneder efter hendes død. På dette tidspunkt var min omverden videre, og havde svært ved at forstå at Linda stadig kunne være trist. Mens virkligheden var at Linda først blev rigtig trist der, med meget lidt plads til at vise det. 
 
Kreabarn.dk er skabt med tanken på at lade børn lege og være børn så længe som overhovedet muligt. Den mulighed vil vi gerne hjælpe alle børn med at have. 
Derfor støtter vi op om kræftens bekæmpelse og deres arbejde, både indenfor forskning men også den støtte de tilbyder familier der bliver ramt af denne sygdom, og det vil betyde meget for os hvis I vil støtte vores kampagne her i oktober.

 

                         Send en sms til 1277 med teksten SB 4739, og støt med 50 kroner 

 

                                                              KLIK PÅ BILLEDET FOR AT STØTTE

 

Min bøn går ud til jer, hjælp os med at hjælpe andre familier, og lad flere børn beholde deres mødre i fremtiden!

 

På forhånd tak
mange hilsner
Linda
Kreabarn.dk